Τοποθέτηση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με αφορμή το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο δήμο μας

2022-03-23

Η "Λαϊκή Συσπείρωση Ελευσίνας - Μαγούλας" ψηφίζει θετικά στο προτεινόμενο ψήφισμα κάνοντας την εξής τοποθέτηση:

Το πρόβλημα έχει δύο όψεις. Η μία πλευρά είναι το δικαίωμα στη δουλειά αυτών των εργαζομένων, δικαίωμα που το κατέκτησαν δουλεύοντας εδώ και 23 μήνες. Η άλλη πλευρά, είναι ότι θα πρέπει να απαντήσει η δημοτική Αρχή στο ερώτημα τι θα κάνει όταν στις 31 Μαρτίου ή στις 31 Μάη θα φύγουν από τη δουλειά αυτοί οι εργαζόμενοι που καλύπτουν με εργασία τους κρίσιμες υπηρεσίες του ήδη υποστελεχωμένου Δήμου. Τι θα γίνει με το προσωπικό καθαριότητας; Τι θα γίνει με μία σειρά από λειτουργίες; Γιατί δεν προβλέπονται μόνιμοι διορισμοί στους Δήμους; Άρα λοιπόν, συμφωνούμε ότι το ψήφισμα είναι ένα ακόμα επιχείρημα στον αγώνα που θα δώσουν αυτοί οι άνθρωποι, στα πλαίσια αυτού του ασφυκτικού και αντιδραστικού θεσμικού που καταδικάζει τους Δήμους να λειτουργούν με προσωπικό που θα εναλλάσσεται.

Δεν αρκεί όμως μόνο ένα ψήφισμα. Υπάρχει η ανάγκη με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να παραταθεί η εργασία αυτών των ανθρώπων. Αυτό το προσωπικό, που του δώσαμε μπράβο στους χιονιάδες, που του δώσαμε μπράβο φωτιές, που του δίνουμε μπράβο μαζί με τους υπολοιπους εργαζόμενους και μοχθούν για το Δήμο.