«Τα «χαμόγελα» της υπουργού Παιδείας και του Δημάρχου Ελευσίνας δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα στα σχολεία της Ελευσίνας»

2021-04-15

Στο σεργιάνι που έκανε «σαν τον κλέφτη» η υπουργός Παιδείας «αγκαζέ» με το δήμαρχο Ελευσίνας κ. Οικονόμου στο 1ο Λύκειο Ελευσίνας, προφανώς για να γλυτώσουν από την κατακραυγή μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και που προβλήθηκε δεόντως από τοπικά ΜΜΕ και όχι μόνο, το μόνο που έκαναν ήταν να προσπαθήσουν να κάνουν το «μαύρο-άσπρο»!

Η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα «πλατιά χαμόγελα» τους μπροστά στις κάμερες! Δεν μπορούν να κρυφτούν οι τάξεις- κλουβιά των 25 ατόμων, οι ελλείψεις σε αίθουσες, σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας, η απουσία μέτρων προστασίας της υγείας μας. Μάλιστα αποτελεί πρόκληση το γεγονός, ότι επέλεξαν να επισκεφθούν το συγκεκριμένο σχολείο, ένα σχολείο που είχε κλείσει το προηγούμενο διάστημα μαζί με άλλα σχολεία της περιοχής λόγω συρροής κρουσμάτων σε μαθητές και μάλιστα σε μια περιοχή που με απόφαση της Κυβέρνησης, το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής, μετατρέπεται σε νοσοκομείο μόνο για Covid.

Μετά από 5 μήνες κλειστών σχολείων, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας άνοιξαν τα Λύκεια περίπου όπως αυτά έκλεισαν. Σε συνθήκες μάλιστα όπου τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με το Νοέμβρη, η κυβέρνηση επέλεξε ως μοναδικό μέτρο να επικαλεστεί την "ατομική ευθύνη" και να ρίξει ακόμα μια φορά τις δικές της ευθύνες στους μαθητές και τους γονείς, με τα self-test, αρνούμενη το αυτονόητο. Να γίνονται δηλαδή τα τεστ και η όλη διαδικασία από κατάλληλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και με ευθύνη του κράτους.

Την απάντηση βέβαια στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της υπουργού, την έχουν ήδη δώσει οι μαθητές της περιοχής με τις κινητοποιήσεις τους το προηγούμενο διάστημα, καθώς και οι χιλιάδες μαθητές ανά τη χώρα που την ίδια μέρα της επίσκεψης κινητοποιούνταν στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τα σχολεία διεκδικώντας τα δικαιώματα τους στην υγεία και τη μόρφωση.

Αντί λοιπόν για «επισκέψεις-παρωδίες» μπροστά στις κάμερες, κομπάζοντας για το «θεάρεστο» έργο τους, Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας και Δημοτική Αρχη Ελευσίνας καλά θα κάνουν να ικανοποιήσουν εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν όλα τα σχολεία με ασφάλεια, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εκπαιδευτικών και καθαριότητας, με κατάλληλες αίθουσες αξιοποιώντας όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες, με 15 μαθητές ανά τάξη, με επαναλαμβανόμενα τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  • Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων, να καταργηθούν για φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις.
  • Να ανακοινωθεί άμεσα και επίσημα η ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων. Να μην ισχύσει σε καμία περίπτωση στις φετινές πανελλαδικές η ελάχιστη βάση εισαγωγής
Οργανώσεις Βάσης Ελευσίνας
Οργανώσεις Βάσης Ελευσίνας