ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ Δ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

2021-04-09

Εγκληματική η μετατροπή του «Θριάσιου» σε νοσοκομείο μιας νόσου (ΦΩΤΟ)

Στο επίκεντρο και η εκτεταμένη ρύπανση από τα ΕΛΠΕ 

Η μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε μιας νόσου και η εκτεταμένη ρύπανση των τελευταίων ημερών από τα ΕΛΠΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας της Διαμάντως Μανωλάκου, βουλευτή του ΚΚΕ, στο Δήμο Ελευσίνας.

Στην περιοδεία της, που έγινε υπό την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, η Δ. Μανωλάκου συναντήθηκε και μίλησε με τους εργαζομένους στο εργοτάξιο του δήμου, καθώς και με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Λεωνίδα Παππά. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ελευσίνας, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αργύρη Οικονόμου και μίλησε στους εργαζόμενους. Τέλος, περιόδευσε σε καταστήματα της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επαγγελματίες και εργαζόμενους στο εμπόριο.

Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το Θριάσιο Νοσοκομείο σε νοσοκομείο μιας νόσου είναι εγκληματική, γιατί ουσιαστικά πετάει εκτός νοσοκομείου χιλιάδες ασθενείς, ενώ το Θριάσιο, μια βιομηχανική περιοχή όπου τα εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινότητα, μένει χωρίς νοσοκομείο. Και την ίδια ώρα ο λαός της περιοχής έχει να αντιμετωπίσει τα αλλεπάλληλα φαινόμενα ρύπανσης των ΕΛΠΕ που πραγματικά «σπέρνουν» τον καρκίνο όλα αυτά τα χρόνια. Η βουλευτής ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ έχει κατέθεσε αυτή τη βδομάδα στη Βουλή Επίκαιρες Ερωτήσεις και για τα δύο ζητήματα.

Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η κυβέρνηση, εκτός του ότι αφήνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας «σμπαραλιασμενα», αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, που ιδιαίτερα στην περιοχή του Θριασίου βρίσκεται το μεγάλο πρόβλημα διασποράς. Τέλος, στάθηκε στο γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση συνεχίζει το αντιλαϊκό της έργο, φέρνοντας εκτός των άλλων και το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, που περιλαμβάνει κατάργηση του 8ωρου, θέσπιση του 10ωρου μετά το 1920 που είχε καταργηθεί, πλήρης απελευθέρωση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, απογείωση των υπερωριών κ.ά. Μέτρα που πραγματικά αποτελούν αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους.

Η Διαμάντω Μανωλάκου κάλεσε τους εργαζόμενους σε πραγματικό ξεσηκωμό και τους ζήτησε να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά σωματεία της περιοχής τη Δευτέρα 12 Απρίλη στις 6 μ.μ. στην Ελευσίνα, μέρα πανθριασιακής απεργίας.