Όλοι μαζί στη διαστρέβλωση και την παραχάραξη της ιστορίας!

2022-05-12

Δελτίο τύπου των Κομματικών Οργανώσεων Ελευσίνας του ΚΚΕ 

Το περασμένο σαββατοκύριακο στην Ελευσίνα, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της «μέρας της Ευρώπης» με συνδιοργάνωση της Ελευσίνας - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023(ΠΠ'23), του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου(ΕΚ) στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Μεταξύ των ομιλητών βρίσκουμε:

  • Εύα Καϊλή ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου
  • Κώστας Αρβανίτης ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
  • Αργύρης Οικονόμου, δήμαρχος Ελευσίνας
  • Μιχαήλ Μαρμαρινός καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΠΠ'23.
  • Κωσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής Γραφείου ΕΚ στην Ελλάδα
  • Νιόβη Ρίγκου, Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Όλοι μαζί λοιπόν, με «ένα στόμα - μια φωνή» γιόρτασαν την αντιδραστική και ανιστόρητη αναγόρευση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης της 9ης Μάη σε "Ημέρα της Ευρώπης".

Ό,τι και να κάνουν όμως, η ιστορία δεν αλλάζει!

Η 9η Μάη είναι η μέρα που οι λαοί της Ευρώπης, με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή και την καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού, εξόντωσαν το τέρας του φασισμού - ναζισμού, που άφησε εκατόμβες νεκρών και τεράστιες καταστροφές. Είναι η μέρα που στο Ράιχσταγκ της ναζιστικής Γερμανίας καρφώθηκε η Κόκκινη Σημαία. Είναι η μέρα που συμβολίζει τα εκατομμύρια των νεκρών, των τραυματιών, των αναπήρων, όλων όσοι με κάθε τρόπο πάλεψαν και αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό - ναζισμό, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλο τον κόσμο.

Όσες φιέστες και γιορτές κι αν διοργανώσουν για να πείσουν τους νέους ανθρώπους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "Ευρώπη των λαών" δεν μπορούν να κρύψουν το αποκρουστικό πρόσωπο της σαν ένωση του κεφαλαίου κατά των λαών.

Γι' αυτό και στην ειδική έκδοση - ύμνο για την ΕΕ, που μοίραζαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ξέχασαν να γράψουν ότι η ΕΕ είναι αυτή που διεξάγει δεκάδες επεμβάσεις σε όλη τη γη, που εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή, που βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στα σωματεία, που απαγορεύει κομμουνιστικά κόμματα και έχει επίσημη θέση της, τη «θεωρία των δύο άκρων», την εξίσωση δηλαδή του ναζιστικού τέρατος με τον κομμουνισμό.

Ότι και να κάνουν η 9η Μάη πάντα θα εμπνέει τους λαούς! Θα τους διδάσκει πίστη στη δική τους δύναμη. Και αυτό είναι που φοβούνται!

Υ.Γ. Ελπίζουμε να μην προξενεί σε κανέναν έκπληξη ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κεντρικός ομιλητής σε μια τέτοια εκδήλωση. Θυμίζουμε ότι το 2019, ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός μαζί με άλλους «προοδευτικούς» (Σαλβίνι, Ορμπαν, Κουρτς κ.α.) υπέγραφε τη διακήρυξη - μνημείο αντικομμουνισμού, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο εκδόθηκε στις 9 Μάη, δηλαδή ανήμερα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και μιλούσε για «σιδηρούν παραπέτασμα»...

Κομματικές οργανώσεις Ελευσίνας του ΚΚΕ