«Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή Ελευσίνας, σκίζονται για τα συμφέροντα των ΕΛΠΕ, και αδιαφορούν για τη ζωή και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της Ελευσίνας»

2019-03-06

Με διαδικασίες fast track και εν μέσω συναντήσεων του Δημάρχου Ελευσίνας με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, η δημοτική αρχή Ελευσίνας φέρνει για συζήτηση την Πέμπτη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, την πρόταση των ΕΛΠΕ για αλλαγή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην περιοχή της ΠΥΡΚΑΛ.

Όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου, Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή Ελευσίνας σκίζονται για να το εξυπηρετήσουν, όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και την ικανοποίηση λαϊκών διεκδικήσεων περισσεύει η υποκρισία και η κοροϊδία.

Αποτελεί πρόκληση, η Δημοτική Αρχή Ελευσίνας που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για «συμφέρουσα και μεγάλη νίκη για την πόλη μας», όταν πρόκειται για μια πρόταση που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ΕΛΠΕ. Μια πρόταση που όχι μόνο δεν εξασφαλίζει ζώνη πρασίνου ανάμεσα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ και τις κατοικημένες περιοχές που χρόνια διεκδικεί ο λαός της περιοχής, αλλά κατοχυρώνει για λογαριασμό των ΕΛΠΕ, τη βιομηχανική χρήση χαμηλής και μέσης όχλησης των εγκαταστάσεων της ΠΥΡΚΑΛ. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι αυτό στρώνει το έδαφος στα ΕΛΠΕ να φτάσουν μέχρι την περιοχή του Μπλόκου και των εργατικών κατοικιών της Μάνδρας, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τους κινδύνους για τους κατοίκους στην περίπτωση ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης στην περιοχή.

Μάλιστα τα ΕΛΠΕ και η Δημοτική Αρχή πανηγυρίζουν για την «προσφορά» ορισμένων στρεμμάτων στο Δήμο για δέκα χρόνια, όταν την ίδια στιγμή δίνουν τη δυνατότητα στα ΕΛΠΕ να το αναιρέσουν οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς καμία δέσμευση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ο λαός δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο μεγάλο κεφάλαιο, που μπροστά στα κέρδη του δε λογαριάζει τίποτα, ούτε καν ανθρώπινες ζωές. Ο λαός της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής, όλα αυτά τα χρόνια θρήνησε εργάτες μέσα στα ΕΛΠΕ από την έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Τώρα θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρες κατοικημένες περιοχές.

Ρωτάμε:

Είναι αλήθεια ότι τα ΕΛΠΕ έχουν πιστοποιημένα χρέη στο Δήμο Ασπροπύργου ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ;

Θα δώσει η Δημοτική Αρχή Ελευσίνας στη δημοσιότητα τα χρέη της εταιρείας προς το Δήμο Ελευσίνας;

Όταν πρόκειται για χρέη λαϊκών νοικοκυριών στέλνουν απειλητικά ραβασάκια, προχωράνε σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, όταν πρόκειται για το μεγάλο κεφάλαιο όχι μόνο κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά τους παραχωρούν και ολόκληρες εκτάσεις, ικανοποιούν όλα τα «θέλω» τους.

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» που υπόσχεται η Κυβέρνηση. Δώρα και προνόμια για το κεφάλαιο, κόλαση για τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία.

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ελευσίνας για πνεύμονα πρασίνου στην έκταση της πρώην ΠΥΡΚΑΛ.

Απαιτούμε να ληφθούν τώρα, όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού της περιοχής, της προστασίας του περιβάλλοντος, από τη λειτουργία βιομηχανικών εγκαταστάσεων, αλλά και για την περίπτωση ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης.


Κομματικές  Οργανώσεις Ελευσίνας - Μάνδρας