Δήλωση Κ.Κώνστα για το χθεσινό ατύχημα στην εθνική οδό

2023-08-18
Το χθεσινό ατύχημα με το βυτιοφόρο που περιείχε LNG και με τους χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες, για ώρες εγκλωβισμένους στην εθνική οδό απέδειξε για πολλοστή φορά ότι δεν υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο από το κράτος για την αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων. Επιβεβαιώνονται οι σοβαροί κίνδυνοι που εγκυμονεί ο σχεδιασμός για εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και φόρτωσης LNG στο λιμάνι του Κρόνου στην Ελευσίνα. Κίνδυνοι για τους οποίους εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, πριν από λίγες μέρες στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας.
Είναι δικαιολογημένη η αγωνία του λαού της περιοχής μας που ζει καθημερινά στο πετσί του την ανυπαρξία μέτρων προστασίας της ζωής του καθώς και την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών για την τήρηση αυτών των αναγκαίων μέτρων. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν με ένα ατύχημα σε ένα βυτιοφόρο σε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές οδούς της χώρας βλέπουμε αυτές τις τραγικές εικόνες, τι μπορεί άραγε να συμβεί όταν μιλάμε για αποθήκευση και διακίνηση βυτιοφόρων LNG μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης!
Το ατύχημα απέδειξε για ακόμα μια φόρα με τραγικό τρόπο, ότι το αστικό κράτος είναι γρήγορο και αποτελεσματικό όταν πρόκειται για τα επιχειρηματικά σχέδια, αλλά αργό και εγκληματικά αδιάφορο όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Γι' αυτό το λόγο, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής δεν μπορούμε να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια την επόμενη καταστροφή. Είναι ώρα να παλέψουμε για την προστασία της ζωής και της υγείας μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Κωνσταντίνος Κώνστας, 

δημοτικός σύμβουλος 

και υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας με τη "Λαϊκή Συσπείρωση"

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε