12 ΑΠΡΙΛΗ: ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ

2021-04-09

Συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Ελευσίνα ενάντια στη μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε «μιας νόσου

Κλιμακώνεται η προετοιμασία των σωματείων για την επιτυχία της απεργίας της Δευτέρας, που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, ενάντια στη μετατροπή του νοσοκομείου αποκλειστικά σε «Covid» και για τη θωράκιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως σημειώνουν συνδικαλιστές από το Σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, από κλαδικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής ήδη φτάνει σε δεκάδες χώρους δουλειάς. Πρόκειται άλλωστε για μια κινητοποίηση, που θα δώσει συνέχεια στις δεκάδες αγωνιστικές παρεμβάσεις των τελευταίων μηνών, για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, όπου η εργοδοσία ξεσαλώνει με αποτέλεσμα την μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση της περιοχής. Οι συνδικαλιστές αναδεικνύουν ότι η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου, που τώρα που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο προκήρυξε την απεργία όλο αυτό το διάστημα στάθηκε απέναντι στην οργάνωση και τη διεκδίκηση. Σημειώνεται μάλιστα ότι παρά το γεγονός της απεργιακής απόφασης για τη Δευτέρα 12 Απρίλη, που πάρθηκε από το Εργατικό Κέντρο, η πλειοψηφία της διοίκησής του αρνείται τη διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης, προβάλλοντας ως πρόσχημα τα υγειονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνουν συνδικαλιστές, που καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση, η οργάνωση του αγώνα βρίσκεται στα χέρια των σωματείων, των συνδικάτων και των μαζικών φορέων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης.

«Η Δυτική Αττική από "πίσω αυλή" γίνεται πρωταγωνιστής - στις 12 Απρίλη θα μιλήσει ο λαός!», διαμηνύουν σωματεία και φορείς που καλούν στην απεργία, ενώ σε συνέχεια της πολύμορφης δράσης, την Παρασκευή 9 Απρίλη διοργανώνεται νέα αυτοκινητοπορεία στις 6 μ.μ., ξεκινώντας από τα «Lidl» στην Ελευσίνα. Την ίδια ώρα, το κείμενο υπογραφών που διακινεί διαδικτυακά το Σωματείο εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου για τη στήριξη του αγώνα του, έχει συγκεντρώσει ήδη εκατοντάδες ονόματα κατοίκων που διεκδικούν την ακύρωση της μετατροπής του νοσοκομείου και την ενίσχυση των δημόσιων δομών ΠΦΥ.

«Καλούμε σε απεργιακό ξεσηκωμό τους χιλιάδες εργαζόμενους, που παίζουμε κορόνα - γράμματα τη ζωή μας για ένα μεροκάματο, με τα εργατικά ατυχήματα να είναι σχεδόν καθημερινά. Καλούμε σε ξεσηκωμό τους χιλιάδες κατοίκους που ζούμε κυριολεκτικά κάτω από τα φουγάρα ρυπογόνων βιομηχανιών, που η υγεία μας επιβαρύνεται καθημερινά από την παραμονή της χωματερής της Φυλής, που η ζωή μας κινδυνεύει από βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης», τονίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας (Παράρτημα Θριάσιου), το Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Απευθύνονται σε όλους τους συλλόγους και μαζικούς φορείς, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση και ιδιαίτερα στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία ώστε να οργανώσουν την επιτυχία της απεργίας στους χώρους ευθύνης τους.